Over

Chawton, Bath, Lyme Regis; het zijn bekende ‘bedevaartsoorden’ voor de liefhebbers van Jane Austen. Duizenden toeristen trekken er jaarlijks naar toe om in de voetsporen te treden van hun favoriete schrijfster. In Het Engeland van Jane Austen ontbreken deze plaatsen uiteraard niet. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Waar kwam Jane Austens familie vandaan? Waar studeerden haar broers? Wat deed ze wanneer ze in Londen was, waar logeerde ze bij familie en vrienden en welk kuuroord bezocht ze in haar laatste levensjaar in hoop op genezing? Het antwoord op deze vragen vind je in Het Engeland van Jane Austen.

Daarnaast staan in deze gids de filmlocaties beschreven van recente verfilmingen van Jane Austens werk (vanaf 1995). Hij wijst je de weg naar de vijver van Mr Darcy, het Portsmouth uit de verfilming van Mansfield Park en de pastorie van Mr Collins in Hunsford. Laat je imponeren door de pracht en praal van Norland Park en drink thee op het marktplein van Highbury.

In Het Engeland van Jane Austen vind je ook achtergronden over de schrijfster en de periode waarin zij leefde. Citaten uit boeken en brieven vormen een inleiding op de beschrijving van de locaties. En uiteraard staat de reisgids vol met mooie full-colour foto’s. Achterin vind je een informatie over reizen en verblijven in Engeland. Wil je een keer in een filmlocatie overnachten? Een aantal huizen die te zien is in Jane Austen verfilmingen biedt overnachtingsmogelijkheden.

Voor wie is deze reisgids?

Voor Janeites is deze reisgids een handig hulpmiddel voor een echte Austen-pelgrimage. Maar ook als je minder hardcore bent of ‘alleen maar’ anglofiel is deze gids voor jou. Dit boek laat je kennismaken met het leven en werk van een van Engelands national treasures. En het wijst je de weg naar veel van de mooiste en verrassendste plekjes in Engeland.

Neem alvast een kijkje

Uitgever Dominicus heeft een voorpublicatie van Het Engeland van Jane Austen online gezet. Je kunt die hier bekijken.

Over de auteur

portret_karin_quint2
Karin Quint (1976) is freelance journalist en fotograaf. Na haar studie journalistiek schreef zij ruim zes jaar voor regionale dagbladen. Als freelancer (sinds 2005) werkte zij o.a. voor NRC.Next, NRC Handelsblad, het Financieele Dagblad en magazine Sprout.
In 2009 richtte zij de website JaneAusten.nl op, de Nederlandstalige website over Jane Austen. In 2012 besloot ze een Jane Austen-reisgids te schrijven; met haar Suzuki Swift reisde ze in 2013 enkele maanden door Engeland. Het Engeland van Jane Austen wordt in april 2014 uitgegeven door Dominicus.

Vragen? Neem contact op!